انقلاب صنعتی آلمان

جاسوسی خاص

آلمان صنعتی‌ترین کشور اروپا و یکی از برترین‌های صنعت در جهان محسوب میشه. اما روند پیشرفت صنعتی و اقتصادی آلمان چه تفاوتی با بقیه کشورهای پیشرفته داره؟

برای پیدا کردن جواب این سوال باید یه مقدار به عقب برگردیم. سال 1713 آلمان‌ها اولین قدم‌شون برای توسعه صنعتی رو با حمایت از تولیدات داخلی برداشتن. کمک‌های مالی به صنایع و صادرات مواد خام هم از جمله اقدامات آلمان در این مقطع بود. سیاستی که حداقل تا سال 1786 و دوران فردریک ‌دوم ادامه داشت.

ولی پیشرفت چشمگیر ژرمن‌ها دقیقاً قبل از ورود به انقلاب صنعتی با یک تصمیم هوشمندانه شکل گرفت. اواخر قرن هجدم میلادی آلمان به استقبال راهکاری با نام «جاسوسی صنعتی» رفت.

جاسوسی صنعتی

جاسوسی صنعتی روشیه که بعضی دولت‌ها با اهداف اقتصادی انجام میدن تا در سطح ملی به توسعه و امنیت خودشون برسن. در حوزه بین‌المللی، جاسوسی صنعتی بیشتر از ابرشرکت‌ها و صنایع بنیادین انجام میشه که دو شکل کلی داره. اول جمع‌آوری اطلاعات محرمانه از رقبا که مواردی مثل ایده‌ها، جزئیات فنی، ترکیب مواد، دستور العمل‌های تولیدی و خلاصه هر چیزی که ارزش اقتصادی داشته باشه مورد نظره. و بعد هم استراتژی بازاریابی که شامل آمارها، سیاست قیمت‌گذاری، شیوه جذب مشتری و برنامه‌های تجاری میشه.

به هر حال آلمان‌ها با بهره‌برداری از جاسوسی صنعتی، خیلی زود به سراغ مراحل بعدی توسعه رفتن. اونا با ورود تکنولوژی جدید، سرمایه‌گذاری خوبی در صنایع کلیدی انجام دادن. کم‌کم نیروی ماهر بقیه کشورها هم جذب آلمان شدن.

بالاخره این کشور با توجه جدی به مهارت‌آموزی نیروی انسانی، حمایت از تولید ملی و خلاصه تلاش همه جوره برای خودکفایی، در قرن بیستم به رتبه اول صنعتی در اروپا رسید.

اطلاعات بیشتر درباره این پژوهش علمی رو میتونید در بین مقالات سایت پلاسما با عنوان «انقلاب صنعتی در آلمان» ببینید.

اینستاگرام پلاسما را دنبال کنید

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *