پل زندگی

پل زندگی

کره جنوبی کشوریه که با فناوری‌های پیشرفته، کمپانی‌های معروف و فیلم‌های خاصش شناخته میشه. ولی در بررسی جامعه کره، گاهی به واقعیت‌های عجیب و سرپوشیده بر میخوریم. یکی از این ناگفته‌ها مربوط به پُلی روی رودخانه هانِ. وقتی از روی این پل رد میشیم، نمادهای جور واجور به چشم میاد. تصاویر مختلف مردم، تلفن‌های همگانی، جملات انگیزگی و امیدبخش، تعداد زیاد دوربین‌های امنیتی و همینطور افرادی که با لباس‌های نارنجی رنگ روی این پل گشت می‌زنن!

ماجرای این پل چیه؟

برای پاسخ به این سوال باید تاریخ معاصر رو ورق بزنیم و کمی به قبل بر گردیم. جایی که مردم کره جنوبی طی سال‌های بعد از جنگ بین دو کره، با تحمل سختی‌های زیاد، به رشد اقتصادی سریع و چشمگیر کشورشون کمک کردن. اما این رشد و پیشرفت به رفاه برای همه‌ی مردم تبدیل نشد؛ چون فقط به نفع طبقات خاصی از شهروندان بود!

حالا با این شرایط بخش زیادی از مردم کره جنوبی با مشکلات اقتصادی دست و پنجه نرم میکنن. اولیش بحران مسکن به خصوص در پایتخته. طوری که هر خانواده کره‌ای با درآمد متوسط، برای خرید یک آپارتمان در سئول باید حداقل 18 سال پس‌انداز کنه.

یکی دیگه از مشکلات، وضعیت بیکاری در کره جنوبیه که برای جوون‌ترها و فارغ التحصیلان دانشگاهی اوضاع بدتری داره. قبل از شیوع کرونا نرخ بیکاری جوانان در کره تقریباً سه برابر میانگین کشوری بود و بعد بیشتر هم شد… خلاصه اینکه سیاست‌های نادرست دولت باعث شده سالانه بیش از ۲ میلیون جوان کره‌ای به افسردگی مبتلا بشن.

البته یکی از دلایل ناامیدی و افسردگی در کره جنوبی به فشارهای دوران تحصیلی مربوط میشه. هر مُحصل کره‌ای از دوره مهدکودک تحت فشار رقابت‌های شدید و بی‌پایانه. تا جایی که در سال‌های اخیر، کره جنوبی غمگین‌ترین کودکان جهان رو داشته. ضمناً بر اساس اعلام موسسه ملی سیاست جوانان کره جنوبی، از هر سه دانش‌آموز دبیرستانی در سئول، یک نفر به دلیل  آینده نامعلوش به فکر خودکشی می‌افته.

اما این هنوز همه ماجرا نیست… از سال 2007 تا حالا، خودکشی عامل شماره یک مرگ و میر جوانان کره جنوبی بوده. از طرفی ناامیدی مفرط فقط محدود به نسل جوان کره نمیشه. طی دو دهه گذشته، کره جنوبی بالاترین میزان خودکشی رو در میان کشورهای توسعه‌یافته و حتی OECD داشته.

ماجرای رودخانه هان و پل زندگی

حالا بریم سراغ ماجرای پل زندگی روی رودخانه هان… آمارهای عجیب خودکشی در کره نشون میده که هر ۴۰ دقیقه یک کره‌ای اقدام به خودکشی میکنه… و پل زندگی مکانیه که خیلی از افراد بخاطر ناامید از زندگی، خودشون رو از بالا روی این پل به پایین پرت می‌کنن. از جملات انگیزشی و تا گشت‌زنی ماموران روی این پل هم تلاش میکنن آمار خودکشی مردم در اون موقعیت رو کاهش بدن.

اما هسته اصلی این ناامیدی در مشکلات اقتصادی مردم کره‌ست. کشوری که به توسعه اقتصادی رسیده اما رفاه و پیشرفتش شامل حال اکثریت نشده. در واقع تجربه کره جنوبی نشون میده که سیاستگذاری و حرکت به سمت توسعه باید همه‌جانبه و متوازن باشه.

برای کسب اطلاعات بیشتر و بررسی اسناد این پژوهش میتونید به سایت پلاسما و مقاله «پل زندگی» مراجعه کنید.

 

اینستاگرام پلاسما را دنبال کنید

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *